Nieuw puntensysteem per 1 januari 2024: geen invloed op uw huursom bij Direct Home Rentals!

Het puntensysteem voor het vaststellen van de huur van een woning zal veranderingen ondergaan. Dit heeft als doel om meer woningen onder het systeem te laten vallen, zodat mensen met een middeninkomen gemakkelijker een betaalbare huurwoning kunnen vinden.

Het nieuwe systeem treedt in werking op 1 januari 2024 en is alleen van toepassing op nieuwe huurcontracten. Bij Direct Home Rentals heeft deze nieuwe regelgeving geen invloed op uw huursom! We begrijpen hoe belangrijk het is om een betaalbare huurwoning te vinden, vooral in een tijd waarin hoge prijzen worden gevraagd voor woningen die dat eigenlijk niet waard zijn.

Wat betekent het nieuwe puntensysteem en wat zijn de veranderingen?

Het huidige puntensysteem biedt alleen bescherming aan huurders met lage inkomens. Sociale huurwoningen kunnen maximaal 142 punten behalen, afhankelijk van de oppervlakte. Dit komt overeen met een maximale huurprijs van 763 euro.

Met het nieuwe systeem wordt het puntensysteem uitgebreid tot maximaal 187 punten. Op het moment dat de nieuwe regels ingaan, zal de maximale huurprijs bij dit puntenaantal 1100 euro bedragen. Uit gegevens van minister De Jonge blijkt dat de huurprijzen per vierkante meter in de vrije sector sinds 2013 met 25 procent zijn gestegen. Met name in de (grote) steden wordt het voor mensen met een middeninkomen steeds moeilijker om betaalbare huurwoningen te vinden. Na de invoering van het nieuwe systeem wordt verwacht dat de huurprijs van meer dan 300.000 woningen die nog onder de vrije sector vallen, gemiddeld met 190 euro zal dalen.

Waarom geldt dit niet bij Direct Home Rentals?

Bij Direct Home Rentals verhuren we uw woning op zakelijke basis! Hierdoor hebben de veranderingen in het puntensysteem geen invloed op uw huursom.

Meer weten?

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u geen vragen?

Bereken hieronder gelijk u verhuurprijs